MiloEnAnaisInZwisterland.reismee.nl

Een compilatie en een alpenhoornconcert.

In het eerste filmpje achtereenvolgens de fanfare die oefent in de straten van Corban, schapen die precies niet bewegen eneen rollerhockeywedstrijd op het schoolplein. Daarnaasteen stukje optreden vanhet JodelchörliHüsliberg (ein hüsli is ook een toilet, by the way) ter ere van hun nieuwe klederdracht in de kerk van Mümlischwill. De priester maakte een allusie op het feit dat dracht ook in het Nederlands bestond en dat het verwant was aan drachtig zijn ... de rest heb ik niet verstaan. Het bijzondere geluid van de Jödler komt door een 2 frankstuk dat ze in een slakom gooien en laten tollen. Tot slot de jaarlijkseactie 'coup de balai', waarbij de volledige school (zoals te zien is alle 23 lln.), door de beek stappen en zeikenat er weer uitkomen, nadat ze alle vuilnis eruit gehaald hebben.

http://www.youtube.com/watch?v=zPOc6elG3ek

In het tweede filmpje zie je hoe een alpenhoorn eruitziet. Voor de klank moet je naar hier komen, want het is de weergalming die het zo mooi maakt.

http://www.youtube.com/watch?v=np734FzyIp8

Reacties

Reacties

Paul en nonkel Bus

Hoi Milo,
Wij zijn dus geweldig je verjaardag vergeten. Dus 4 dagen te laat: Lang leve Milo ! Indien nog mogelijk, zullen we dit goedmaken tijdens het Hemelvaartweekend. Ça joue ?

Paul en nonkel Bus

mooie foto's btw

Trezebeze

alle filmtjes bekeken en ferm gelachen....vooral de de fanfare met alle toeschouwers. Was 't een beetje warm bij de waterkuis, Milo?
En vordert je werk een bètje Annaieze kattepieze? Want da was toch de bedoeling...
Hier bezoek gehad van de heks epona. Ze komt binnen veertien dagen een geleide kruidenwandeling geven in de tuin.... Ze heeft beloofd om op haar bezem te komen in haar blood gat. ( bezemsteel uit lijsterbeshout ingesmeerd met vliegzalf ! Moet wel anders kan je niet vliegen. De zalf is een geheim preparaat van smout en halucinerende kruiden om te kunnen vliegen, je moet er met je blood gat op zitten anders mist het het juiste effect ) Dus bon, binnen veertien dagen komt ze dus met haar sprekende vuil roze kaketoe op haar schouder en komt ze vertellen over de kruiden en hun werkingen. Naar 't schijnt staat mijnen hof vol van heksekruiden.... Ja epona is een exentriekelingske zulle, jammer da je er niet bij bent....
Wanneer kom je terug naar de lage landen?, intussen kompleet uitgedroogd wegens het aanhoudende zomerweer en de medogenloze wind..

Milo en Anaïs

@ Kobus en Paul: ça joue. En de show met Topaze, Velours en Catastrophe ging helaas niet door omdat we de enige bezoekers waren in de zoo van Crémines.

@Trezebeze: ik hou Epona nog van je te goed, hier zit een zekere zwarte Lola bij den erpelpit ...

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!